Steve Ballmer reflekterar över Microsoft och framtiden

Steve BallmerIdag har förkylningen slagit till på allvar – en mindre uppskattad början av nysatsningen på företagandet! Som tur är kan man ligga nerbäddad i sängen och titta på intressanta föreläsningar på iPaden. Normalt sett tittar jag gärna på något från TED, men idag blev det en intervju med Steve Ballmer som gjordes för ett par dagar sedan – hans första offentliga framträdande sedan han lämnade vd-posten på Microsoft.

Nu är jag inget fan av Microsofts produkter, men det spelar ingen roll. Jag gillar såna här intervjuer, och de ger också många egna insikter och idéer allt eftersom man lyssnar. Ballmer ser både tillbaka på framgångar och misslyckanden genom Microsofts historia, och blickar framåt för utvecklingen och utmaningar inom både teknik och entreprenörskap. Han ger också publiken (i huvudsak studenter) råd inför deras eget företagande eller anställning i IT-branschen.

Intervjun börjar 5.25 minuter in i klippet:

Se även IDGs artikel

Om 

Webbutvecklare, entreprenör, kommunikatör, drömmare och diversearbetare. Har drivit egna företag i 15 år. Läs mer om mina tjänster på Smidig Webbyrå.