Att lära sig programmera

Programmering är en kunskap som blir allt mer användbar, och allt viktigare att lära sig. Som entreprenör har man enormt mycket att vinna på att lära sig programmera.

Jag läste en artikel om en ung programmerare som erbjöd en hemlös man att välja mellan ett av två alternativ: programmeraren skulle antingen ge honom $100, eller lära honom att programmera. Som tur var valde han det senare alternativet, och nu är den första appen klar. Läs hela berättelsen här.

En jättekul utveckling är att vissa skolor erbjuder eleverna att lära sig grundläggande programmering (”Här får barnen lära sig programmera”). Sajten Code.org är också en jättebra introduktion, där man på ett lekfullt sätt få lära sig hur olika programmeringskoncept fungerar. Den första timmen består av 20 spelliknande övningar, och trots att det ser väldigt banalt ut så förklarar de programmeringens grunden på ett väldigt bra sätt.

Vill man lära sig specifika språk kan det vara en bra början att gå in på Codecademy – där kan man börja testa sig fram direkt i webbläsaren.

Programmering innebär enorma möjligheter att själv kunna skapa och förverkliga sina idéer. Oavsett om man vill jobba med programmering eller inte, så har man mycket att vinna på att förstå lite om hur det fungerar.

Om 

Webbutvecklare, entreprenör, kommunikatör, drömmare och diversearbetare. Har drivit egna företag i 15 år. Läs mer om mina tjänster på Smidig Webbyrå.