WordPress 3.9 släppt i betaversion

Den nya versionen av WordPress planeras vara helt klar nästa månad, och idag släpptes den första betaversionen.

En stor förändring, som påverkar alla som använder verktyget, är att verktygsfältet för innehållsredigering (TinyMCE) har uppdaterats. Den nya versionen ska bland annat ge renare kod och bättre hantering av inklistrat innehåll från exempelvis Microsoft Word.

En annan nyhet som sticker ut är att bildgallerier nu kommer att förhandsvisas när man lägger in galleriet i innehållet. Dessutom kan man dra och släppa bilder direkt till innehållsrutan för att ladda upp dem. Vidare kommer bättre funktioner för att redigera bilder, särskilt kommer detta märkas när man vill redigera bilder som redan är inlagda i innehållet.

Läs mer om nyheterna här!

Om 

Webbutvecklare, entreprenör, kommunikatör, drömmare och diversearbetare. Har drivit egna företag i 15 år. Läs mer om mina tjänster på Smidig Webbyrå.