Ett viralt videoklipp från Vodafone

FirstsJag såg en rekommendation av ett videoklipp på något socialt nätverk, där två äldre kvinnor flyger för första gången. Deras reaktion var rätt kul, och är på något sätt en påminnelse om att vissa saker som man tar för givet egentligen är rätt fantastiska…

Ur ett marknadsföringsperspektiv är det mest intressanta att det är Vodafone som har producerat den. De länkar till sin webbplats Firsts.com, där de visar olika filmer på människor som gör saker för första gången. Inte helt oväntat finns även ett klipp med titeln ”First phone call home”… och då börjar man se kopplingen till deras bransch…

Ibland måste man göra något som ligger ganska långt ifrån den egna branschen och de egna produkterna, för att väcka intresse och skapa viral spridning.

Om 

Webbutvecklare, entreprenör, kommunikatör, drömmare och diversearbetare. Har drivit egna företag i 15 år. Läs mer om mina tjänster på Smidig Webbyrå.